Uit passie, drive en visie volgt een prachtig resultaat. Dat is altijd zo geweest.

Ellen Van Acker, een gedreven ontwerper uit het Gentse met meer dan 20 jaar ervaring, heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in kantoren en commerciële ruimtes, zowel voor horeca als retail. Dit zijn totaalprojecten waarbij binnen- en buitenruimtes aangepakt worden. Op vraag van haar klanten specialiseerde ze zich de laatste jaren ook in privé-woningen.

Bij Ellen Van Acker Interieur is vormgeven van interieur zo veel meer dan het uitrollen van een visuele identiteit. Ellen vertaalt het volledig verhaal van jouw zaak of huis in een gepersonaliseerd en uniek ontwerp. De concepten leggen hét gezicht, het karakter en de identiteit van de opdrachtgever bloot. De look & feel van een project zijn kortom een demonstratie van uw DNA. Elk interieur verhaal begint na kennismaking bij de allereerste waarneming van de ruimte. Zodra de interieur architect een ruimte binnen stapt creëert ze intuïtief heel snel een sfeerbeeld. Het is een soort van illustratieve verhaallijn in haar hoofd die gestoeld is op een gevoel in die welbepaalde ruimte en op de geschiedenis die er huist. Als deze visie strookt met die van de klant dan wordt veelal een hele huisstijl uit de grond gestampt waarbij ook het logo en de merknaam vorm krijgen. Van storytelling tot strategie, van interieur tot grafisch werk, van decoratieve aanpassingen tot structurele veranderingen. Omvangrijk of kleinschalig. Een whole story telling experience!

Ze weet zich hiervoor omringd door een poule van gepassioneerde freelancers met wie ze ideeën, in samenspraak met de opdrachtgever, tot een tastbaar, tactiel en uitnodigend concept uitwerkt. Door te werken met haar ‘eigen’ bouwondernemers kan ze topkwaliteit garanderen aan een marktconforme prijs.

Dankzij de expertise tot in de kleinste detail, de aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid, de grote liefde voor verrassende materialen en ongekende kleur- en textuurcombinaties krijgt u telkens weer een uitmuntend eindresultaat. Werken met zowel klassieke als met innovatieve materialen staat Ellen toe eigentijds design te integreren in een tijdloos interieur. Hedendaags inrichting maar niet gebonden aan tijd betekent: future proof! Door rekening te houden met de trends van morgen, waaronder milieubewuster lever, zet ze concepten op poten die het DNA en de cultuur van een zaak ook vorm geven in latere stadia. Want bij Ellen Van Acker Interieur bouw je letterlijk aan je toekomst. Zo blijft ‘uw look’ succesvol.

Bovenstaande expertise gecombineerd met de zoektocht naar dat tikkeltje ongewoon stelt Ellen er toe in staat voor u een originele uitstraling te ontwerpen. Ze brengt in elk verhaal een kink in de slag, iets anders en bovenal: iets wat onthouden wordt.

Voor wie?

Kantoor inrichting:
Jonge creatieve bedrijven en ook corporate bedrijven die behoefte hebben aan een verhaal dat aansluit bij wie ze zijn. Ik creëer voor hen dat verhaal, een unieke beleving die aansluit bij hetgeen ze als bedrijf te vertellen hebben. Voor ieder bedrijf een nieuw verhaal, volledig aansluitend bij wat ze doen. Wie zijn ze en wat waarvoor staan ze.
Aan de hand van een aantal vragen werk ik intuïtief een huisstijl uit.

Ik analyseer het huidig kantoor/brand of de nieuwe brand,( dat kan louter een logo zijn) en ik maak voor hen een eigen identiteit op die aansluit bij wat ze aanbieden en waarvoor ze staan. Wat hebben ze in die ruimte nodig om nog meer service te kunnen aanbieden. Hoe kan ik dit vertalen naar een ruimte die ook budgettair voor de klant haalbaar is. Voor elke klant zal dit er dus anders uitzien.

Commercial, hospitality:
Jonge, maar ook ondernemende klanten die een horeca zaak willen opstarten of een bestaande opnieuw willen verbouwen. Die op zoek zijn naar een bedrijf die wat ze willen brengen vertaalt in een huisstijl en concept.
Ik werk met hen de beste formule uit Renovatie, totaalconcepten, het budget, de naam, het totale interieur, wat past

Privé woningen:
Ik voel graag mee wat klanten willen en werk een origineel ontwerp voor hen uit.